Archives
- July 2016 (1)
- April 2016 (1)
- March 2016 (3)
- September 2015 (1)
- June 2015 (2)
- May 2015 (2)
- April 2015 (2)
- March 2015 (2)
- June 2014 (1)
- May 2014 (1)
- February 2014 (1)
- November 2013 (3)
- June 2013 (2)
- May 2013 (5)
- April 2013 (8)
- March 2013 (1)
- November 2012 (6)
- October 2012 (15)
- September 2012 (14)
- August 2012 (4)
- July 2012 (5)
- June 2012 (5)
- May 2012 (7)
- April 2012 (14)
- March 2012 (5)
- February 2012 (11)
- January 2012 (4)
- December 2011 (14)
- November 2011 (13)
- October 2011 (21)
- September 2011 (5)
Tags
Πάσχα
Ποντιακή κουζίνα
Χριστούγεννα
αυγά
γλυκά
γλυκά του κουταλιού
γλυκά ψυγείου
ζυμαρικά
ζύμες
θαλασσινά
κέικ
κιμάς
κρέας
κρέμα γάλακτος
λαδερά
λαχανικά
λικέρ
μανιτάρια
μαρμελάδες
μεζέδες
μπισκότα
μπουφέ
νηστίσιμα
ορεκτικό
πάρτι
πάρτυ
πίτες
πίτσα
ροφήματα
σάλτσες
σαλάτες
σιροπιαστά γλυκά
σνακ
σοκολάτα
σολομός
σουφλέ
σούπες
σπανάκι
τουρσί
τούρτες
φράουλα
χταπόδι
ψάρια
όσπρια
Κυριότερες ειδήσεις – Ειδήσεις Google
- Προφυλακιστέος ο Δημήτρης Λιγνάδης - CNN GREECE
- Το γκολ του Χασάν δεν θα ξεχαστεί ποτέ - SPORT 24
- Ανδρέας Μικρούτσικος: 'Με έχουν κατηγορήσει για βιασμό' - Τηλεόραση | News 24/7 - News247.gr
- Μητσοτάκης: Εως τον Μάιο θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 60 και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα - iefimerida
- Oλυμπιακός: Στα 37.500.000 ευρώ τα φετινά έσοδά του από την Ευρώπη! - gazzetta.gr
- Μαρτίνς: "Αν είχαμε αποκλειστεί θα ήταν άδικο, είμαι υπερήφανος" - SPORT 24
- Θρίλερ με την Υπόθεση Λιγνάδη : Μαραθώνια κατάθεση μαρτύρων - Τα Νέα Οnline
- Κοροναϊός : Τι γνωρίζουμε για τη μετάλλαξη της Ουγκάντας που εμφανίστηκε και στην Ελλάδα - in.gr
- "Καθίζηση" στην Wall ελέω... ομολόγων - 560 μονάδες έχασε ο Dow, στο -3,5% έκλεισε ο Nasdaq - Capital.gr
- Πιστοποιητικά εμβολιασμού : Εγκρίθηκαν από την ΕΕ – Πώς θα λειτουργούν – Τα οφέλη - in.gr
Κανταϊφι Εκμέκ
ΥΛΙΚΑ
500γρ κανταΐφι
125 γρ. βούτυρο
για το σιρόπι
700 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
για την κρέμα
1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά
4 κρόκους
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νισεστέ
2 βανίλιες
για επικάλυψη
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γρ. άχνη ζάχαρη
χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζω πρώτα το σιρόπι, βράζω για 5 λεπτά και αφήνω να κρυώσει
- Ανοίγω το κανταΐφι με τα χέρια μου, να μην έχει καθόλου κόμπους(το ξαίνω), και το απλώνω σε ταψί
- Λιώνω το βούτυτο, περιχύνω το κανταΐφι και ψήνω στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα
- Βγάζω το κανταΐφι από το φούρνο και περιχύνω με το κρύο σιρόπι κουταλιά κουταλιά να πάει παντού
- Ετοιμάζω την κρέμα: χτυπάω χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα, τους κρόκους με την ζάχαρη και έπειτα αναμιγνύω τα δυο μείγματα, παράλληλα βράζω το γάλα με τις βανίλιες, όταν βράσει αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω τα αυγά, ξαναβάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύω με σύρμα συνεχώς, ρίχνω κουταλιά κουταλιά το νισεστέ συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα μου
- Απλώνω την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κανταΐφι και αφήνω να κρυώσει καλά
- Ετοιμάζω την σαντιγί χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη,απλώνω πάνω από την στρώση κρέμας και πασπαλίζω με το φυστίκι
Καλή επιτυχία!