Archives
- July 2016 (1)
- April 2016 (1)
- March 2016 (3)
- September 2015 (1)
- June 2015 (2)
- May 2015 (2)
- April 2015 (2)
- March 2015 (2)
- June 2014 (1)
- May 2014 (1)
- February 2014 (1)
- November 2013 (3)
- June 2013 (2)
- May 2013 (5)
- April 2013 (8)
- March 2013 (1)
- November 2012 (6)
- October 2012 (15)
- September 2012 (14)
- August 2012 (4)
- July 2012 (5)
- June 2012 (5)
- May 2012 (7)
- April 2012 (14)
- March 2012 (5)
- February 2012 (11)
- January 2012 (4)
- December 2011 (14)
- November 2011 (13)
- October 2011 (21)
- September 2011 (5)
Tags
Κυριότερες ειδήσεις – Ειδήσεις Google
- Απαράδεκτος Μέσι, χτύπησε αντίπαλο στο κεφάλι και δέχθηκε ιστορική αποβολή (video) - NewsIT
- Γωγώ Βαγενά: Εξηγεί τους λόγους που την «έκοψε» on air η Αννίτα Πάνια! - Gossip TV
- Ολιβέιρα: «Αν νιώσω πως δεν είμαι όσο αγαπητός ήμουν πέρυσι μπορεί να έχω αμφιβολίες» (vid) - gazzetta.gr
- Survivor 4: Αποχώρησε η Κάτια Ταραμπάνκο - iefimerida
- Κακοκαιρία «Λέανδρος» : Δεν θα ντυθεί στα λευκά το… Σύνταγμα - Τα Νέα Οnline
- Κακλαμανάκης: Μεγάλη ομερτά στην Ομοσπονδία, έχει απειληθεί δύο φορές η ζωή μου - Η Εφημερίδα των Συντακτών
- Αντίστροφη μέτρηση: Ανοίγουν τη Δευτέρα τα καταστήματα - Πώς θα λειτουργούν, τα ωράρια και τα μέτρα - Newsbomb
- Επίθεση στο Μετρό : Ακόμα ένα άτομο φέρεται να κάλυπτε τους δράστες - in.gr
- Κορωνοϊός: Ανοίγει το λιανεμπόριο - Πώς θα ψωνίζουμε από τη Δευτέρα - CNN GREECE
- Εμβόλιο : «Χακαρισμένα» e-mails του ΕΜΑ δείχνουν πίεση για την έγκριση – Τι απαντά ο Οργανισμός - in.gr
Τσατσιπέλι
Το τσατσιπέλι είναι μια πικάντικη, καυτερή σάλτσα Ποντιακής καταγωγής. Συνοδεύει ψητά κρέατα, όσπρια, αλλά και οτιδήποτε άλλο στο οποίο θα θέλαμε να προσθέσουμε μια πικάντικη νότα. Μιας κι έκανα πολτό ντομάτας τις προάλλες, σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ένα από τα βάζα για να φτιάξω και τσατσιπέλι. Την συνταγή μου την έδωσε η πεθερά της θείας μου.
ΥΛΙΚΑ
730ml πολτό ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο
1,5 κ.σ. κόλιαντρο(κίντζι στα Ποντιακά) σε κόκκους (κοπανισμένο)
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα ψιλοκομμένη
αλάτι, ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν δεν έχουμε σπιτικό πολτό ντομάτας, μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο πελτέ ή αν έχουμε ώριμες ντομάτες, ν'αφαιρέσουμε τους σπόρους, να τις πολτοποιήσουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε. Εγώ έκανα το τσατσιπέλι μέ ένα από τα βάζα πολτού που είχα ετοιμάσει πιο πριν.
- Βάζω τον πολτό στην κατσαρόλα.
- Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζω ανακατεύοντας για να μην κολλήσει η σάλτσα.
- Δοκιμάζω και προσθέτω αλάτι και λίγη ζάχαρη.
- Όταν συμπηκνωθεί αρκετά, περνάω τη σάλτσα από το πολυμίξερ και τοποθετώ σε βάζο. Αφήνω να κρυώσει, κλείνω το καπάκι και αποθηκεύω στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
tips: εκτός από κόλιανδρο υπάρχει και συνταγή με μοσχοσίταρο(τσιμένι) ή και συνδυασμός και των δύο μπαχαρικών